четверг, 20 декабря 2012 г.

Пункт Доступу Громадян до інформації органів державної влади (ПДГ).



В бібліотеці - філії № 2 почав діяти Пункт Доступу Громадян до інформації органів державної влади (ПДГ).
ПДГ у бібліотеці – це спеціально облаштоване комп’ютерне місце з підключенням до Інтернету, де користувачі можуть самостійно або за допомогою бібліотекаря отримати доступ до інформації органів влади будь-якого рівня.
 Що таке Мережа ПДГ? Мережа пунктів доступу громадян до інформації органів державної влади (Мережа ПДГ) почала створюватися за проектом Української бібліотечної асоціації у межах грантової діяльності з Програмою сприяння Парламенту України з червня 2009 року.
 Метою створення даного Пункту в нашій бібліотеці є забезпечення доступу громадян до інформації державних органів влади та активізація участі громадян у законодавчому процесі. Тут, зокрема, можна ознайомитися з матеріалами сайтів Верховної Ради України, Урядового порталу (єдиного веб-порталу органів виконавчої влади України), Єдиного державного реєстру судових рішень. Також надається доступ до сайтів місцевих органів влади. Сайти знайомлять відвідувачів із структурою відповідного владного органу, з законодавчими актами, матеріалами сесій тощо. Слід зазначити, що усі ці сайти передбачають зворотній зв'язок з громадськістю, тобто кожний громадянин може отримати від урядовців компетентні відповіді на свої звернення, виконавши спеціальну процедуру подання запиту на інформацію в письмовому або електронному вигляді.
 Наша бібліотека буде систематично отримувати електронною поштою найновішу інформацію про події, що відбуваються в центральних органах влади, а також передбачається отримання електронних повнотекстових документів і матеріалів, зміст яких відповідає завданням Програми сприяння Парламенту.
Інформацію про Мережу ПДГ та список бібліотек-учасників Мережі ПДГ дивіться, будь ласка, на сайті ПСП II у розділі «Мережа Пунктів Доступу Громадян до офіційної інформації»: http://pdp.org.ua/caps.   Адреса мережевого ПДГ-блогу: «Доступ громадян до офіційної інформації: роль бібліотек» http://govinfolibrary.wordpress.com/

                                Органи державної та місцевої влади
Сайт Верховної Ради України
Урядовий портал: єдиний веб - портал органів виконавчої влади України
Верховний суд України: інформаційний сервер
Кіровоградська обласна державна адміністрація
Світловодська міська рада

Комментариев нет:

Отправить комментарий