пятница, 14 ноября 2014 г.

ГОДИНА ТОЛЕРАНТНОСТІ "СВІТ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ"



У світі сьогодні все частіше і частіше виникають складні, конфліктні ситуації, пов'язані з нерозумінням одних людей іншими.
Страшно жити в світі, де люди вбивають один одного тільки тому, що у них інший колір шкіри, інша віра, інші переконання. Який вихід? Змінити світ навколо себе, тому що, якщо не ти, то хто?
«Світ починається з мене» -  саме під такою назвою  у бібліотеці – філії №2 була  проведена година толерантності .
Метою проведення заходу стало розкриття поняття "толерантність", показати певні рівні толерантної поведінки людини, розвивати адекватну самооцінку, вміння аналізувати, приймати рішення, вчитися конструктивно виходити з конфліктних ситуацій, бути лояльними та терпимими до думок та вчинків інших людей.
  Бібліотекарі  розповіли молоді  про основні принципи Декларації толерантності, яка була прийнята на Генеральній Конференціїї ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року. Відтоді цей день визначено як Міжнародний день толерантності.  До перегляду був запропонований відеоролик "Толерантність очима молоді".
Потім  дев’ятикласники ЗОШ №1  стали учасниками ситуативної гри , де  ігроки  розглядали  різні життєві ситуації, та  пропонували шляхи  їх  безконфліктного вирішення .
Невимушена, доброзичлива атмосфера  сприяла  активній участі присутніх у вправах «Чим ми схожі», «Компліменти», «Будь уважним». А  оформлення міні – плакатів «Толерантність - це»  показало вміння учнів працювати в групах.
Після цього всі разом "створили"символічну "планету толерантності". В центрі плаката була наша планета - Земля. Така величезна і така беззахисна. Це наш Будинок, один - на всіх. Тут повинні мирно співіснувати люди різних національностей, багаті і бідні, здорові і хворі, добрі і злі ...Всі люди на планеті  повинні протягти один до одного руки. . Ми – разом відповідаємо за мир, спокій і щастя на Землі.
Всі присутні на заході зрозуміли, що бути толерантним і просто і складно водночас, що це нібито просте слово із 13 літер, а вмістилося у ньому так багато.

Дякуємо вчителям ЗОШ №1  Панариній Наталії Сергіївні та Меркуловій Тетяні Андріївні за співпрацю.













Комментариев нет:

Отправить комментарий