вторник, 14 октября 2014 г.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА


День українського козацтва відзначається щорічно 14 жовтня в день свята Покрови (згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999р.) 

День українського козацтва — це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в 15-17 століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.

Фундаментом всього українського козацтва була Запорізька Січ. Це був політичний центр республіки. Гетьмани Запорізької Січі мали великі урядові повноваження. Вони захищали землі і народ від зовнішнього ворога, вели міжнародні переговори від імені народу, вирішували глобальні питання, що стосувалися загального розвитку держави. 

 

В бібліотеці до уваги користувачів представлено перегляд літератури «Козацька Україна: сторінки історії», на якому представлені книги з історії України XVII - XVIII ст., розвитку ідеї української державності, видання про героїв українського козацтва, твори художньої літератури, присвяченої козацтву.





Комментариев нет:

Отправить комментарий