суббота, 29 ноября 2014 г.

ГОЛОДОМОР 1932 -1933 РОКИ. ІСТОРИЧНИЙ УРОК "ДЗВОНИ СЕРЦЯ"


Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато  сторінок написано  криваво-чорним кольором. Одна з найсумніших сторінок нашої історії - це Голодомор 1932-33 років. 81 рік тому наш народ пережив катастрофу, яка  могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. 
До Дня пам’яті жертв голодомору і політичних репресій в Україні в  бібліотеці – філії №2 для учнів  6 - 7 класів  ЗОШ №1 був проведен історичний урок у минуле  «Дзвони серця».  Бібліотекарі ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій  української історії, а директор краєзнавчого музею Сергеєв Віктор розповів про факти  Голодомору безпосередньо в нашому краї.
Злочини, здійснені під час голодомору в Україні, беззаперечно були злочином проти людства. Про це ж розповів відеофільм «Голод 1932 - 1933 » який подивилися учні.
В читальному залі бібліотеки   була  презентована   художньо-документальна викладка літератури  «Чорна сповідь твоя, Україно», де  зібрані  документальні матеріали саме про перебіг тих подій в Україні та Кіровоградщини. 
На вшанування світлої пам’яті жертв Голодомору  була  оголошена  хвилина скорботи. 

Хай пам'ять про всіх померлих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.






Комментариев нет:

Отправить комментарий