четверг, 18 декабря 2014 г.

ЗУСТРІЧ З ЛІКВІДАТОРОМ АВАРІЇ НА ЧАЕС


14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.
Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Зараз цю подію багато хто називає просто днем ліквідатора.
Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної сколихнули весь світ. У результаті аварії стався викид величезної кількості радіоактивних речовин з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслись на великі відстані.
На зустріч з ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС Петром  Саввовичем Острєвим, який був у зоні ліквідації аварії, прийшли учні  9 – го класу ЗОШ №1. Петро Саввович поділився спогадами про ті трагічні роки, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС. Молодь мала можливість  отримати відповіді на питання , які  виникали під час зустрічі.
Учні   переглянули відеофільм  «Чорнобиль. Загублений світ».
Велику увагу присутніх привертала до себе бібліотечна виставка – інсталяція «Чорнобиль. Трагедія. Память.» 

Єдине, що наше юнацтво може зараз віддати героям-ліквідаторам, які за покликом рідної землі вступили у палаючий реактор чи самовіддано рятували людські життя, це – пам’ять. Ці люди, не шкодуючи сил і життя, виконали присягу на вірність народові України. Вічна слава героям! І здоров’я тим ліквідаторам, які живуть і працюють в ім’я миру і життя людей.



Комментариев нет:

Отправить комментарий