четверг, 12 марта 2015 г.

ШЕВЧЕНКО Т.Г. - ПОЕТ, ХУДОЖНИК,БОЖИЙ ДАР, ВІДОМИЙ СВІТОВІ КОБЗАР

Щороку , в березні, Україна відзначає дні, які в народі називаються «шевченківськими».


Літературний коллаж присвячений 201- й річниці  з дня народження
Т. Г. Шевченка  «Поет, художник, Божий Дар – відомий світові Кобзар» пройшов 10 березня  в бібліотеці – філії №2 .
Учні 1 – ї школи мали можливість переглянути   відео - презентацію «Він мусив буть, щоб душі нам прозріти…», прийняли участь у грі – мікрофоні «Швидко і точно». «Шевченківська вікторина» показала знання молоді   життєвого та творчого шляху Кобзаря.
На бібліографічному конкурсі  «Чи знаємо ми Шевченка?» командам пропонувалися питання,  відповіді  на які  треба  було знайти в книгах : 
« Літопис життя і творчості Т. Г. Шевченка»,  «Шевченківський словник», «Життя  Тараса Шевченка».
На закінчення літературного колажу  команди  «Кобзар» і «Думка»  продекламували  вірші  « Коло гаю, в чистім полі», « Мені тринадцятий минало». Літературний ланцюжок створений командами дав можливість кожному зачитати  строки з віршів.
Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця,вважають народним пророком… Безсмертна могутня сила його таланту,проникливість і глибина його думки,ніжність його лірики,мужність і пісенність його до своєї Батьківщини,до свого народу. Пам’ять про нього живе і буде жити вічно в серцях українського народу.

Дякуємо за співпрацю класному керівнику  7 – го класу Артеменко Валентині Іванівні, та шкільному бібліотекарю Чорновол Ользі Федорівні .





Комментариев нет:

Отправить комментарий