среда, 25 марта 2015 г.

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ТА ЮНАЦЬКОГО ЧИТАННЯ ЛІТЕРАТУРНО - ТУРИСТИЧНИЙ КРУЇЗ "ЛЮБЛЮ НАД ДНІПРОМ СВОЄ МІСТО ЗЕЛЕНЕ"




«Нема  такої вулиці у місті, яку б , як  світловодець не любив…»  такими словами з вірша Володимира  Сідуна і почався літературно - туристичний круїз   «Люблю над Дніпром своє місто зелене», який відбувся в бібліотеці – філії №2  до Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання.
Наше місто знаходиться в одному із самих привабливих місць України на березі сивого Дніпра, біля Кременчуцького водосховища. Тут усе втішає око відпочиваючих: і сині далі моря, і ліси, і пейзажі островів , і міські вулиці з розкішними  фруктовими та декоративними  деревами. Все це створює чудові умови для відпочинку. Безліч чудових ,затишних куточків  та місць  для  захоплюючих  туристичних  подорожей  є на  Світловодщині, саме  тому   набуває  популярності  зелений і  сільський  туризм. 
Директор  краєзнавчого музею  Сергеєв  Віктор, використовуючи фотодокументи з музейного архіву  розповів  школярам про Світловодщину туристичну, про цікаві факти з історії і походження назв пам’ятних місць. Діти мали   нагоду не тільки переглядати, а і впізнавати місця Світловодська на  фотографіях минулих часів.
Привернув увагу всіх присутніх  перегляд  відеоролика «Світловодськ  туристичний», підготовлений провідним бібліографом ЦМБС Головачовою Тетяною Миколаївною, який  зайняв ІІІ – є  місце в  центрально –українському  музейно – туристичному фестивалю  в м. Кіровоград.
Молодь з задоволенням взяла участь в історично – краєзнавчій  вікторині «І світу не  впізнаєш, не  знаючи  свій  край»   і продемонструвала гарні знання з історії   та сьогодення  рідного міста.
Оформлення  міні – плаката «Ваші  дії  по  привабленню туристів  до  Світловодська»  дало можливість   дітям висловити своє бачення розвитку  Світловодська в  майбутньому.
Так, хочеться  побажати  всім  нам ,щоб  наш  край ,привабливий  туристичними  маршрутами,  мальовничими  краєвидами  та  чудовими  базами  відпочинку  став  постійним  місцем  проведення  відпусток,а  ми  завжди  будем  раді  зустрічати  гостей  на  нашій  Світловодщині.
Дякуємо за співпрацю  класному керівнику 8 – го класу  Цвик Ользі Василівні, бібліотекарю школи  №1 Чорновол Ользі Федорівні.










Комментариев нет:

Отправить комментарий