вторник, 16 мая 2017 г.

РОДИННЕ СВЯТО "МОЯ СІМ'Я - МОЯ РАДІСТЬ"


13 травня 2017 року о 16 годині в приміщенні читального залу Світловодської бібліотеки- філії №2  для користувачів  відбулося Родинне свято, присвячене Міжнародному дню сім`ї.
 Розпочала захід бібліотекар Деревянко Світлана. У вступному слові вона  визначила мету заходу, розповіла коротенько історію виникнення свята. Зокрема було сказано...
«Де згода в сімействі,
Де мир, а не війна,
Щасливі ті люди, блаженна сторона,
Їх Бог благословляє, добро їм посилає
І з ними вік живе!»
(Г.Сковорода)
 Рід, родовід, родина, рідня…Слова одного кореня, які в Україні споконвіку вважаються святими.
 Саме з сім`ї починається  земне життя людини. Тут вона здобуває свій перший досвід спілкування зі світом, звідси робить свої перші кроки, тут пізнає перші цінності життя, вчиться шанувати батька, матір, свій рід, любити землю де народилася, берегти пам'ять свого роду.
 Цікаво та творчо розповідали гості про захоплення своїх сімей. З розрізаних надрукованих слів складали приказки про сімю. У гумористичному конкурсі згадували  смішні випадки з дитинства.
Безсумнівно, у людини повинен бути будинок, і не просто дах над головою, а місце, де його люблять і чекають, розуміють, приймають таким, яким він є, місце, де людині тепло і затишно.  На  святі кожна сім'я мала можливість  «побудувати» будинок своєї мрії. Кожна  сім'я перетворилась  в будівельну бригаду, яка на трьох цеглинах визначила характерні риси для свого  «Будинку мрії».
Музикальні композиції танцювального батлу  стали несподіванкою  для  сімейних команд, яким було потрібно максимально швидко включитися в музику і продемонструвати всім характерні для кожного випадку танцювальні елементи хіп-хопу, макарени, циганочки, латини.. Діти і дорослі із задоволенням приймали участь в безпрограшній лотореї.
Гості щиро подякували організаторам свята та пригостилися  солодощами. В залі панував святковий настрій, що свідчило – свято відбулося і присутні його відчули.
Родиною для дитини стають не лише батьки, сім`я. В широкому сенсі родиною є і друзі, і школа, і увесь народ. Всі ми, вся Україна – велика і дружна родина.










Комментариев нет:

Отправить комментарий