среда, 30 января 2019 г.

ПАТРІОТИЧНА ГОДИНА "УКРАЇНА - ЄДИНА КРАЇНА"


В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.
       На патріотичну годину «Україна – єдина країна» до бібліотеки – філії №2 завітали учні 9-го класу  ЗОШ № 1.
       Ведучі  заходу Чорновол  Ольга та Деревянко Світлана розповіли про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.
 Під час  заходу був використан  відео-ролик «День соборності».  Цікаво пройшла  гра  -  вікторина  «Історія моєї  країни»,  яка складалася  з трьох розділів:  «Географічний», «Народознавчий»  та «Історичний».
Молодь познайомилася з книжковою виставкою «Соборна мати  Україна - одна для всіх, як оберіг», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.
       Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.
Дякуємо за співпрацю директору та педагогічному колективу ЗОШ №1.














Комментариев нет:

Отправить комментарий