четверг, 11 апреля 2019 г.

ПІЗНАВАЛЬНА МАНДРІВКА " КРИЛАТІ ДРУЗІ"

Картинки по запросу птахи україни




Природа завжди дивувала людину різноманіттям своїх проявів. В будь-якому куточку планети людство оточене багатством рослин і тварин. Своє особливе і неповторне місце в природі займають птахи. Птахи не тільки прикрашають ліси, поля, луки, парки, сквери - вони являються справжніми помічниками і друзями людини. Птахи приваблюють нашу увагу своїм мелодійним співом, красивим забарвленням, граційним польотом, цікавою поведінкою.
Пізнавальну мандрівку  до світу птахів здійснили сьогодні учасники заходу  у  читальній залі бібліотеки – філії №2  учні 4 класу ЗОШ №1.
Мета заходу : розширити і закріпити знання учнів про птахів, про їхню поведінку і спосіб життя, роль і місце у природі, значення у житті людини, розвивати пам'ять, мислення, зв’язне мовлення, вміння працювати в групах.
Бібліотекар Ольга Чорновол  надала цікаву інформацію про дивовижне у світі птахів, провела  бібліографічний огляд літератури «Пізнаємо світ пернатих».
Три команди «Весела зграя», «Соколята» та «Золота пір’їна » стали активними учасниками  завдань. Діти  охоче відгадували загадки про птахів, відповідали на запитання вікторин «Впізнай , хто це?», «Пташині заморочки», «Заповіді пташиного пера». Швидко і точно  розгадали ребуси, кросворди, пригадали прислів’я, приказки та народні прикмети, пов’язані з птахами. Також діти  презентували свої малюнки, на яких були зображені птахи. Послухавши в записах пташиний спів, учасники заходу були зачаровані різноголоссям та різноманіттям пернатого світу нашої Кіровоградської області.
Родзинкою  для учнів було останнє завдання: відгадати гніздо пташки, яке було представлено на загальний огляд. Всі команди  дуже гарно відповідали та приймали участь , але самою активною та швидкою виявилась команда «Соколята», капітан  Анна Гілевич.
Під час проведення заходу, діти розвивали навички міжособистого спілкування, творчу активність, мали змогу розширити та поглибити знання з екології птахів.
Дякуємо за співпрацю Климчук О. А - директора школи №1, Бойко Т. О. – класного керівника 4 –го класу, Чорновол О. Ф. – шкільного бібліотекаря.













Комментариев нет:

Отправить комментарий