четверг, 13 мая 2021 г.

ДЕНЬ ЄВРОПИ. ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД "ВІДКРИВАЄМО ЄВРОПУ"

 




День Європи в Україні відзначають у третю суботу кожного травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Відзначення цього дня - ще одна можливість для мешканців України долучитися до європейських цінностей.

У 2021 році День Європи в Україні припадає на 15 травня.

Напередодні свята в бібліотеці – філії №2 пройшов просвітницький  захід  «Відкриваємо Європу», на який були запрошені учні 1 –ї школи. В цей день юнаки та дівчата мали змогу познайомитись з історією, культурою, літературою європейських країн, економіка і культура яких тісно переплітаються між собою.

Презентуючи виставку «Різноманітна Великобританія», бібліотекар Деревянко Світлана розповіла про історію, культуру та традиції цієї країни.  Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Великобританія молодь дізналася з країнознавчого екскурсу «Цікаві факти про Великобританію», а саме: музеї в Англії безкоштовні, найбільш затребуваним напоєм є чай,  у лондонському метро створені спеціальні майданчики для виступу музикантів та інше… Родзинкою цього заходу був пізнавальний трек «Емблема футбольного клубу Англії». Учні дізналися історію виникнення емблеми, значення символів зображених на ній.

Також діти прийняли участь у вікторині «Що я знаю про Європу?», грі – подорожі  «Казкова мандрівка по країнах Європи». Разом з героями книг вони  залюбки мандрували сторінками улюблених книг.

Це свято вкотре нагадало, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. Європа – це історичний дух України, це її майбутнє.

Дякуємо за співпрацю директору ЗОШ №1   Климчук О. А., кл. керівнику  Панаріній Н. С., вчителю - асистенту Мисяк О. С. , бібліотекарю  Пілявській О. В.

 




Комментариев нет:

Отправить комментарий