понедельник, 16 августа 2021 г.

ІСТОРИЧНИЙ КРУЇЗ "НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ - 30"



24 серпня, українці відзначають День Незалежності.День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Бути українцем – значить пишатися своєю країною. Українці пишаються тим, що будують незалежну державу і духовно «повертаються» у родину народів Європи, виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів. Тільки почуття любові й глибокої гордості за Україну разом із твердою вірою в її світле та величне майбутнє, у святість цієї прекрасної землі дає кожному українцеві, незалежно від того, молодий він чи сивий, чи живе він в Україні, чи в інших краях, право стверджувати: це моя країна, мій народ, моя Україна!

Бібліотека-філія № 2 вітає всіх своїх користувачів  та жителів нашого міста з Днем Незалежності України та Днем Державного Прапора України. З нагоди цих величних і прекрасних свят бібліотека підготувала історично-патріотичну  книжкову виставку «Україна – єдина країна», на якій  представлено документальні, літературні, творчі та художні роботи, присвячені історії формування української державності, боротьбі Українського народу за незалежність своєї держави, вшануванню пам’яті громадян, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет України. До  свята в бібліотеці серед молоді  були організовані патріотичні читання віршів про Україну.

І дорослі, і молодь мали можливість перевірити свої знання в онлайн-вікторині «Чи знаєш ти Україну?».  Вікторина зацікавила учасників динамічним і яскравим перебігом, викликала пізнавальне заохочення. Бібліотекарь читального залу запросила дорослих читачів до діалогу на тему: «Незалежність України: вчора і сьогодні», де були обговорені головні історичні події за 30 років Незалежної України. 

 Для кожного громадянина України, День Незалежності насамперед має бути днем іспиту власного сумління, днем міркувань про долю своєї Батьківщини й всієї спільноти, саме це стало лейтмотивом святкових бібліотечних заходів.






Комментариев нет:

Отправить комментарий