пятница, 21 января 2022 г.

ГОДИНА ДЕРЖАВНОСТІ "В ЄДНАННІ СИЛА І МІЦЬ ДЕРЖАВИ"





День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року.

«В єднанні сила і міць держави» під такою назвою пройшла Година державності в школі №4, яку  спільно підготували і провели бібліотекарі бібліотеки – філії №2 і шкільний бібліотекар.

Діти  із захопленням слухали розповідь бібліотекаря  про боротьбу українського народу за соборність своїх земель, бо це одна із важливих сторінок нашого минулого. Відповідали на запитання вікторини «Державна символіка України» та «Українські страви», взяли участь в конкурсах «Народні свята», «Закінчити  прислів’я  та приказку». Дуже активно діти приймали участь у флеш – мобі  «Я - українець». Для всіх присутніх була організована тематична книжкова виставка – інсталяція «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг».

Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й створили паперовий ланцюг єдності, на якому написали побажання для своєї  країни.

Дякуємо за співпрацю директору НКВ  «Гімназія» - загальноосвітній школи І – ІІІ ступенів №4  Пудич В.В., педагогу організатору  Грицаєнко К.О., класним керівникам 3 - 4 класів Сергієнко Т.І., Мацак О. Б., Ексар С. О., Савченко Т. В., зав. шкільною бібліотекою Пілявській О. В.












 

Комментариев нет:

Отправить комментарий