вторник, 20 сентября 2022 г.

 

Міжнародний день пірата

19 вересня весь світ відзначає Міжнародний День пірата. Країна походження цього свята – США, штат Орегон. У 1995 році Марк Саммерс та його найкращий друг Джон Баур, граючи в ракетбол у рідному місті Олбані, випадково використали піратський сленг. Це здалося їм цікавим, тому не довго думаючи друзі вирішили створити жартівливе свято «Говори як пірат», використовуючи образ морського розбійника.
            Щоб поринути у піратський світ та відчути себе піратом, пропонуємо, список книг про піратів.
1. Жюльетт Парашини «Банда піратів». Банда піратів – це рудоволосий десятирічний Томас Вогняний, який носить шкіряного капелюха, вміє читати мапи та користуватися компасом і керує кораблем «Чорний дракон», сусід Томаса очкарик Віллі-Розумник, хоробра восьмирічна сестра Томаса Марі Безстрашна із пов’язкою на голові та дерев’яною шаблею, а ще папуга Месьє Муді. Якось діти знайшли на березі пляшку, в якій був сувій із намальованим черепом та перехрещеними пістолетами. На безстрашних героїв-маленьких піратів чекають неймовірна подорож та полювання за скарбами.
2. Рафаель Сабатіні «Одіссея Капітана Блада». Молодого лікаря Пітера Блада несправедливо звинувачують у державній зраді й продають у рабство на острів Барбадос — в англійську колонію. Він утікає з неволі, захопивши з товаришами іспанський корабель… Волею долі ставши піратом, юнак не втратив честі благородства, милосердя. Його незвичайні, інтригуючі пригоди на суші й на морі, талановито розказані Рафаелем Сабатіні, неодмінно зацікавлять і школярів, і дорослих.
3. Тім Пауерс  «На дивних берегах». У книзі описуються пригоди Джона Шанданьяка, що відправився в Новий Світ після смерті свого батька-лялькаря, щоб протистояти своєму дядькові, який присвоїв їх його спадщину.
4. Галина Малик «Піратський маршрут». Весела книжка-картинка «Піратський маршрут» відомої української письменниці Галини Малик та ілюстраторки Грасі Олійко — це грайлива подорож у мріях, а заодно і веселий урок географії для малюків. Бо кожен із нас у дитинстві хотів бути зухвалим піратом, якому підкоряються моря і океани.
5. Роберт Стівенсон «Острів скарбів». 
Пошуки скарбів, боротьба з піратами, таємниці безлюдного острова, підступність, змови, справжня дружба — усе це у знаменитому романі Р. Л. Стівенсона. Захопливі пригоди юного Джима Гокінса та його вірних друзів не залишать байдужими нікого з читачів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий