четверг, 22 сентября 2022 г.

 

Як нейтралізувати вплив негативних новин: рекомендації🙇

Сучасна людина не може стояти осторонь інформаційних потоків, однак головна складність на сьо­годні не в тому, щоб отримати певну інформацію, а в тому, щоб визначити­ся, яка інформація потрібна.

Велика кількість новин людину дезорієнтує. Тому, щоб не «потонути» в інфор­маційному морі та не потрапити на гачок неправдивих, часто негатив­них дестабілізаційних повідомлень і численних маніпулятивних техно­логій, треба навчитися працювати з інформацією.

Уміння фільтрувати медіа-контент - необхідна навичка в сучасних реаліях (особливо, якщо йдеться про сприйняття інформації дітьми). Тож візьміть до уваги наступні рекомендації:

💭 Не акцентуйте увагу лише на негативних заголовках та новинах у пресі. Шукайте також позитивні або ней­тральні повідомлення.

💭 Чергуйте перегляд / читання / прослуховування новинних ЗМІ з розважальними, художніми, докумен­тальними, фаховими тощо.

💭Не приділяйте занадто багато уваги обговоренню негативних новин у родині, колі друзів, з колегами тощо.

💭Робіть акцент на активному відпочинку без ґаджетів, а не на пасивному – біля телевізора або сидячи в інтернеті.

💭Не дивіться / не читайте/ не слухайте новини під час прийому їжі, а також перед сном.

💭Уникайте перегляду (читання) моторошних деталей у новинах про катастрофи, ДТП та інші надзвичайні ситуації.

💭 Не переглядайте відео / фото, де є загиблі чи травмовані, кров та чутно крики постраждалих. Ізолюйте від подібних відео своїх дітей.

💭 Перевіряйте першоджерела, звіряйте новину в різних джерелах.

💭Не довіряйте непідтвердже­ним свідченням очевидців із соціальних мереж.

💭Не пропускайте новини «крізь себе», не панікуйте, якщо пові­домлення має негативний характер на державному рівні, всю інформа­цію перевіряйте на офіційних джере­лах відомств.


Комментариев нет:

Отправить комментарий