среда, 9 ноября 2022 г.

МОВА МОЯ УКРАЇНСЬКА

 


Мова входить в життя людини з її дитинства, колискової мами та перших слів. Вона прекрасна і барвиста, мелодійна і співуча. У ній – історія, звичаї та традиції народу, без неї не може існувати суспільство, адже саме мовою ми спілкуємося та за її допомогою пізнаємо світ.

Починаючи з 1997 року, в Україні щорічно, 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, відзначається День української писемності та мови.


В  читальному залі була оформлена книжкова виставка-інсталяція «Мова моя українська», на якій  було представлено інстальоване книгами українських письменників.

Протягом століть український народ зберігав рідну мову, збираючи до її скарбниці найдорогоцінніші перлини людської мудрості. Великою мірою, саме завдяки слову Нестора-Літописця, Григорія Сковороди, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Василя Стуса та багатьох інших видатних співвітчизників, Україну знають у світі як державу з героїчною історією, багатою, самобутньою культурою, де живуть і творять щедрі душею, працьовиті та миролюбні люди.

Комментариев нет:

Отправить комментарий