четверг, 18 мая 2023 г.

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

18 травня Світловодськ святкував Всесвітній день вишиванки. Це свято сприяє єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу, зберігає споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.  Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються.

 З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки працівники бібліотеки – філії №2 підготували книжково-ілюстративну виставку «Барвистий світ вишиванки». Виставка знайомить з історією української вишивки, представляє результати досліджень мистецтва вишивки і лексикону українського орнаменту, схеми українських орнаментів, тощо.

18 травня у КЗ Світловодської МЦБС бібліотеці – філії №2 дрес-кодом дня стала вишиванка. У цей день працівники бібліотеки, а також користувачі  долучились до Всесвітнього дня вишиванки, одягнувши національне вбрання , і тим самим з’явилася унікальна нагода похизуватися красою вишитих робіт.

Для користувачів  бібліотеки була проведена онлайн -  вікторина до Всесвітнього Дня вишиванки, бесіда «Значення символіки української вишиванки». Також привернув увагу читачів-друзів фотоподіум «Українська вишиванка» у бібліотеці. Читачі із задоволенням робили фото у вишиванці і цікавилися  книгами про історію української вишивки та народного вбрання.

А також бібліотекарі з задоволенням долучилися до  флешмобу «Ми з України» на набережній міста.














 

Комментариев нет:

Отправить комментарий