четверг, 28 сентября 2023 г.

БАБИН ЯР ПАМ'ЯТАЄ ...

 




Бабин Яр – це не тільки трагедія минулої війни, але й урок на майбутнє, який нам нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир, бо мир та життя – це найбільші цінності на землі.
         В 
Світловодській бібліотеці-філії2 була оформлена  виставка-реквієм «Бабин Яр пам’ятає…».  При перегляді даної виставки з читачами була проведена бесіда про суть цієї страшної трагедії та її вплив на долю людства. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 року в Бабиному Яру було розстріляно 33771 людину. За різними підрахунками за період з 1941 по 1943 роки тут було знищено до 200 тисяч осіб різних національностей, та основну массу яких становили євреї.

Людство, на хвилину зупинися.

У минуле спомин простели.

Над святою пам'яттю схилися

Тих, що безневинно полягли…

Бабин Яр… Всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні. Тут в роки фашистської окупації було розстріляно понад 100 тисяч мирних громадян, військовополонених, євреїв та ромів, а також партійних та радянських активістів, підпільників, партизанів, членів ОУН, заручників, "саботажників", порушників комендантської години та інших людей, які не схилили голови перед ворогом.


Комментариев нет:

Отправить комментарий