среда, 21 февраля 2024 г.

МОВНЕ АСОРТІ "УКРАЇНСЬКА МОВА - МОВА ПЕРЕМОГИ"

 




21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. 

Відзначенням цього дня ЮНЕСКО хотіло привернути увагу світової прогресивної спільноти до безправного становища багатьох поневолених народів, у яких  намагаються відібрати рідну мову. Проте саме вона є основною ознакою нації, бо формує національний менталітет, є живим свідком історії народу, зберігає його культурні здобутки, є визначальним чинником життя людини і суспільства.

 Українська мова - це безмежний океан. Ми любимо і шануємо свою рідну мову, бо знаємо, який довгий і важкий шлях вона проклала до сьогодення.     

21 лютого  бібліотекарі бібліотеки – філії №2 підготували і провели для користувачів мовне асорті «Українська мова – мова перемоги». Присутні дізналися багато цікавих фактів про українську мову, пригадали прислів'я, приказки, позмагалися у конкурсі  рідковживаних українських слів, а саме  таких як: «порозцегокуємо» /розібрати речі/, «дармовис» /брелок/, «ляпавиця» /слякоть/, мидло /мило/ та інші. Також була розгорнута книжкова виставка «Мова – це серце народу», яка доповнила і розкрила красу і велич рідної мови.

Українська мова  - це мова свободи й волі, а також могутня зброя українського народу в боротьбі за незалежність і перемогу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий