четверг, 21 марта 2024 г.

ПОЕТИЧНИЙ КАЛЕЙДОСКОП "ПОЕЗІЯ - ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ" /НАЦІОНАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ. ТИЖДЕНЬ ПОЕЗІЇ/

 

#тижденьпоезії2024

З 16 до 24 березня 2024 року Українським інститутом книги проводиться Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція  «Національний тиждень читання. Тиждень поезії».  Мета акції – відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою. Тема тижня поезії – «Дім», а гасло – рядок із вірша сучасної української поетеси Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

Цікавий поетичний калейдоскоп «Поезія – це завжди неповторність»  презентували до уваги користувачів - учнів 6-го класу КЗ «Гімназії №1 Світловодської міської ради». Шкільний бібліотекар Чорновол О. та бібліотекар бібліотеки – філії №2 Пономаренко Л. підготували для присутніх  довідку про історію свята, розповіли про ту роль, яку поезія відіграє в житті кожної людини. Дівчата і хлопці отримали задоволення від римування, граючи  у гру «Вчимося бути поетами», вгадували поетів за портретами. Учні Піпіч Софія, Золотарьов Єгор, Келіп Володимир, Галаган Марія декламували вірші поетів Д. Павличка, Н. Карпенко, І. Сенюк, Л. Степанишиної, темою віршів яких було поняття – «дім». Учасники заходу по колу відповідали, що для кожного є  його дім, Батьківщина.

Наскрізною лінією, через поетичний калейдоскоп, проходила думка, що поезія житиме вічно.

Дякуємо за співпрацю  директору КЗ «Гімназія №1 Світловодської міської ради»  Климчук О. А, класному керівнику Шакіровій Я. В., бібліотекарю Чорновол О. Ф.






Комментариев нет:

Отправить комментарий