суббота, 4 мая 2024 г.

ВЕЛИКОДНЯ МОЗАЇКА

 



5 травня православні християни святкують Великдень. Це світле свято в пам’ять про диво Воскресіння Сина Божого відзначається християнами всього світу протягом багатьох століть.

 Для українців Великдень — основне річне свято. Його традиції передаються з покоління в покоління, і багато з них виконуються і в наш час.

З нагоди свята у бібліотеці – філії №2 експонується виставка – інсталяція «Великодня мозаїка», де представлено книги,періодичні видання, які висвітлюють національні особливості українського свята – Пасхи і, перегорнувши сторінки яких, можна дізнатися про літературно-обрядові традиції церковного року. Різноманітність великодніх страв вражає, а рецепти куличів і пасок можливо відшукати у періодичних виданнях. Вишуканим рецептом приготування дієтичної фітнес пасхи поділилася наша користувачка Світлана. А ось рецепт господині:

-          200 гр моркви /натерти на мілкій терці/

-          0,5 ч.л. розпушувача

-          2 ст. л меду

-          100 гр горіхів /волоські, або арахіс, посмажені/

-          150 муки

-          60 гр олії

-          апельсин /корка потерта/.

Всі інгредієнти змішати, виложити у формочки і в духовку для випікання. Пасочки – ну дуже смачні, рекомендуємо!

Вітаємо вас із світлим і радісним святом — Великоднем.

 Бажаємо  вам щастя і радості, віри і благополуччя! Нехай чудесне свято Пасхи принесе любов та світло у вашу родину, щирість та добро у взаємини, а головне — здоров'я і мир.

Комментариев нет:

Отправить комментарий