четверг, 29 марта 2012 г.

У пошуках країни Книгоманії







Щороку у березні, під час весняних канікул в Україні проходить тиждень дитячої та юнацької книги. Бібліотека – філія № 2 Світловодської ЦМБС розпочала тиждень книги з виставки – рекомендації «Віват, Читач! Віват!» та Турніру книгознавців «Чит@й.ua». В програмі тижня також літературна гуморина  «Письменники жартують». Мета цих заходів не тільки залучити учнів до невичерпних джерел знань, а й перетворити бібліотеку в справжній храм Книги, в якому кожний читач відчуває себе бажаними гостем.
З давніх – давен люди помічали позитивний вплив книги на здоров'я і настрій людини. Книга має унікальну здібність – лікувати людські душі і тіла.
Для наших читачів, членів клубу для юнацтва «Сузір’я» був проведено турнір книгознавців «Чит@й.ua».  Учасники турніру обговорювали улюблені прочитані книжки – це було домашнє завдання «Моя улюблена книга». Книги, які уразили та запам’яталися – Д. Дефо «Пригоди Робінзона Крузо», М. Твен «Пригоди Тома Сойєра», В. Нестайко «Тореадори з Васюківки»,  Люк Бессон «Артур и минипути», Туве Янссон «Муми-тролли», «Динозаври», «Все про планету Земля», «Міфи і легенди народів світу», «Дітям про все на світі». Гаряче дискутували в організованому диспуті «Чи потрібно ходити в бібліотеку по книги і читати, коли є Інтернет?» та «Як би я був президентом, то які книги би друкував для дітей та юнацтва перш за все?».  Будували тематичну піраміду з книжок. Проявили кмітливість на краще знання  прислівїв та приказок про книгу. Відповідали на безліч літературних запитань вікторини. А найпопулярнішу казку «Ріпка», казку, яка проповідує працю, дружбу і гумор, діти інсценували за допомогою пантоміми. Яскраво, емоційно та з гарним настроєм були показані усі персонажі казки. Закінчився турнір веселим чаюванням.
Сподіваємось, що Тиждень дитячої та юнацької книги 2012 року ще раз утвердить велику роль книги та бібліотеки у житті дітей та юнацтва, надовго залишить у їхніх душах відчуття свята та радості від спілкування з книгою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий