воскресенье, 23 февраля 2014 г.

Бібліотеки – мости до електронного урядування


Продовжується цикл тренінгів з електронного урядування у  Світловодську. За підтримки програми «Бібліоміст» в рамках проекту «Школа електронного громадянина» 22 лютого 2014 року у бібліотеці –філії №2  для ознайомлення з       « електронним урядуванням» зібралися користувачі бібліотеки.

  Інформація про проект, електронне урядування та електронні послуги зацікавили аудиторію. Учасники задавали питання, ділились своїми думками та досвідом.

  Користувачі бібліотеки хотіли дізнатись про те, яким чином написати звернення чи запит на отримання публічної інформації до органів влади. Цікавим було те, що багато хто відкрив для себе нові послуги, про які раніше не чув.

Проект передбачає розповсюдження інформації про наявні  е-послуги на національному та регіональному рівнях та навчання різних груп населення щодо користування ними, використовуючи ресурси сучасних публічних бібліотек.

Окрім адміністративних, розглядалися такі електронні послуги, як можливість дистанційного навчання, здійснення платежів за допомогою Інтернет , актуалізація даних вкладників Ощадбанку, розрахунок субсидії чи майбутньої пенсії, , бронювання квитків та здійснення покупок через Інтернет-магазини та інші.         

Завдяки таким тренінгам бібліотекарі зможуть надавати кваліфіковані консультації користувачам своїх бібліотек та членам громади щодо ефективного спілкування з урядовими структурами, участі у прийнятті рішень місцевої влади та отримання необхідних послуг у новому форматі.









Комментариев нет:

Отправить комментарий