пятница, 7 марта 2014 г.

200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка "Вшануємо Тараса Шевченко"



Березень 2014… Україна святкує 200-річчя з дня народження великого українця, поета і художника Тараса  Шевченка.
У кожного народу є свої поети, письменники, яких знають всі: і дорослі, і діти.Для українського народу таким поетом є Тарас Григорович Шевченко.  Його ще називають Великим Кобзарем, бо свою найкращу книгу він назвав «Кобзар».
Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Свої поетичні рядки Шевченко творив серцем і душею. У його творах ми бачимо «садок вишневий коло хати», уявляємо, як «реве та стогне Дніпр широкий», як над ставами зеленіють верби, щебече соловейко. І все це – наша ненька, рідна земля. Шевченко будить в наших душах почуття любові до рідного краю. І наш обов’язок – дбати про те, щоб нові покоління приходили до Тарасового слова, до невичерпної  «Шевченкової криниці».
З метою вшанування
 пам’яті сина українського народу в   Світловодському ПТУ  №5 ( група К – 6, заступник директора з виховної роботи  Чехов К.Л., провідний бібліотекар Панченко Т. В.) спільно з бібліотекою – філією №2 була проведена виховна година  «Вшануємо Тараса Шевченко». Про  дитинство ,творчий шлях поета,роки заслання,  майстра малювання , гравера розповіли  ведучі виховної години.
 Також на заході присутні переглянули відеопрезентацію  «Літопис долі Кобзаря». Відкрити для учасників заходу багатогранну постать поета допомогла книжкова виставка  «Шевченкове слово», на якій експонувалися твори геніального поета і розповіді про нього.
У кожного - свій Шевченко, бо всяк вибирає в його спадщині те, що йому найближче. Всяк бере у Шевченка стільки, скільки здужа. Він росте і розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення.



















Комментариев нет:

Отправить комментарий