пятница, 21 марта 2014 г.

200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка. "Духовний скарб народу"


"Любітеся, брати мої,
Україну любіте,
І за неї безталанну,
Господа моліте."
Т. Шевченко


Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.
В рамках святкування 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка  бібліотекою – філією №2  проведено  цикл заходів:
-         Виховна година  «Вшануємо Тараса Шевченко» 
-         Поетичний вернісаж «Тарас Григорович Шевченко – співець краси рідного краю»
-         Презентація «Кобзаря »  -  «Духовний скарб народу»
-         Відкритий перегляд літератури  «Світе тихий, краю милий , моя Україно» (український  національний пейзаж у творчості Т.Г. Шевченка)

З метою підвищення інтересу до  постаті Тараса Шевченка, популяризація його літературної спадщини,  дбайливого ставлення до історичної пам'яті бібліотека взяла участь у Всеукраїнському опитуванні « Знаю його, знаю», присвяченому  200 – річчю від дня народження Т. Г. Шевченка .
Респондентами стали : користувачі бібліотеки віком від 14 – 35 років ( молоді люди з різним ступенем освіти, зайняті в різних сферах діяльності).

Т. Шевченко був і залишається актуальним сьогодні. Він зі своїм народом, з Україною навічно оселився в серці кожного з нас. Це  ідеал гармонійного співбуття   усіх - і мертвих, і живих, і ненароджених...






Комментариев нет:

Отправить комментарий