пятница, 8 декабря 2017 г.

ІНФОРМАЦІЙНО - ПІЗНАВАЛЬНА ГОДИНА "КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ НЕПОВНОЛІТНІХ"



“Порушувати закони – це все одно,
що рубати сук, на якому ми сидимо!”
                                                              В.О.Сухомлинський
В рамках Тижня правових знань, який проходить традиційно щорічно  з 8 по13 грудня, бібліотекарі Світловодської  бібліотеки – філії №2   спільно з бібліотекарем  ПТУ №5  провели  інформаційно – пізнавальну годину «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».
Бібліотекарі  ознайомили  учнів з Кримінальним Кодексом  України, з основними видами відповідальністі  за окремі вчинки  і злочини. Правові знання є тим підґрунтям, на якому формується правова свідомість. Вони допомагають юнакам та дівчатам співвідносити свої вчинки та поведінку своїх товаришів не лише із загальновідомими моральними нормами, а й з вимогами законів, коригувати свою поведінку, змінювати її у правильному напрямі. Ознайомлюючись з питаннями кримінального права, молоді люди чітко уявили, що таке злочин, відповідальність за підготовку і замір злочину, співучасть у злочині, вік кримінальної відповідальності, кримінальне покарання, відбування покарання в місцях позбавлення волі, і усвідомили, що жоден злочин не залишається безкарним.
Юнаки та дівчата активно прийняли участь в грі «Відгадайте, що це?»,  в вправі «Вмій скзати - Ні», відповідали на запитання правового бліцу « Чи знаєте ви ?». Молодь стала учасниками  правового лабіринту.  Потрібно було виконати завдання: розібратись у «Ситуації»  та оцінити   характер правопорушення і міру покарання в різних ситуаціях, обґрунтовуючи свої погляди на обговорювані події.
Бажаємо молодому поколінню жити по закону, берегти закон і вразі необхідності захистити себе.
Дякуємо за співпрацю директора  ПТУ №5 – Ільченко М. В., заступника директора з виховної роботи Діхтяренко Л. І., класним керівникам груп
СТВ -4 та К-9  – Петренко І.Ю.,Павленко Н. М.;майстрам виробничого навчання  - Гаврилюку В. П., Зіміній А.С. та провідному бібліотекарю – Панченко Т. В.





Комментариев нет:

Отправить комментарий