среда, 20 марта 2019 г.

ІНФОРМАЦІЙНА ГОДИНА "БІБЛІОТЕКА -- ІНФОРМАЦІЙНО - КУЛЬТУРНИЙ ОСЕРЕДОК ДЛЯ НЕЗРЯЧИХ"




 14 березня в  бібліотеці – філії №2 пройшла інформаційна година «Бібліотека – інформаційно – культурний осередок  для незрячих». До бібліотеки були запрошені  люди з обмеженими можливостями, а саме ті, які мають вади зору.
Голова  Олександрійського УТОС Поліщук Леонід Іванович надав інформацію про започаткування нового тарифу «Київстар», тарифні пакети – «УТОС - 1» 20,00 гривен без інтернета, та «УТОС - 2»  30,00 гривен з інтернетом. Всіх, хто бажає підключитися до цих тарифних планів Леонід Іванович повідомив, як це треба зробити. Також вирішувалися питання як отримати путівки в санаторії, які потрібні документи. До відома  світловодців з вадами зору  була надана інформація  про купівлю плеера, магнітофону та телефону, але кошти , які може повернути соцзахист – обмежені. Так на купівлю  плеера  виділяються кошти в сумі 800,00 гривен, на  купівлю телефона  3200,00 гривен. Якщо  ціна перевищує ці межі, покупець доплачує власні кошти.
Була озвучена пропозиція зробити фотофакти  небезпечних зон для пересування інвалідів по місту, це – бордюри, тротуари, відкриті люки, для того щоб у майбутньому  вирішити  безперешкодне пересування людей з обмеженим зором.
Олександрійський УТОС надав бібліотеці з обмінного фонду    диски, на яких записані як художні твори , так і  науково – популярні. Всіх бажаючих запрошуємо   безкоштовно отримати ці видання.
Також прозвучало звернення голови організації  «УТОС» до мешканців міста Світловодська та Світловодського району , які мають інвалідність І, ІІ, ІІІ груп  інвалідів по зору повідомити свої контактні дані  помічниці Поліщука Л. І.   Валентині Орошко за т. 0971066807, або т. 72530, 0685346990 (бібліотека –філія №2).





Комментариев нет:

Отправить комментарий