среда, 13 марта 2019 г.

БІБЛІОТЕЧНИЙ КВЕСТ "ЖИВИ ПОЕТЕ, В СЛАВІ ВІКОВІЙ"



В 2019 році українська громадськість відзначає 205 років від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка.
13 березня в читальній залі бібліотеки- філії №2, зібралися учні 8 –го класу школи №1, щоб стати учасниками гри - квесту, яку розробили бібліотекарі. Мета цього заходу  це насамперед  поширити знання учнів про  життя і творчість Т. Шевченка, сприяти вихованню національної самосвідомості, уміння працювати в команді, бажання читати твори Тараса Шевченка. Квест органічно переплітав ігрові елементи та біографічні факти з життя та творчості Т. Г. Шевченка.
Учасники квесту  переглянули слайд - презентацію «Обличчя української історії - Тарас Шевченко». Потім розпочалася гра, в якій  команди «Неофіти» та «Гайдамаки» брали активну участь у різних завданнях, а саме вікторині  «Що ми знаємо про Кобзаря?», розшифровували  шифрограму «Секретна  абетка», за допомогою математичних  виразів  вираховували певні дати з  життя та творчості Тараса Шевченка. Дуже жваво учні приймали участь у бібліографічній грі  «Події в житті Шевченка», а яскравим доповненням наостанок було  читання  віршів  славетного Кобзаря.
В бібліотеці була організована  книжково – ілюстративна  виставка  «Тарасова свілиця», де підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України, також було представлено 20 «Кобзарів» різних років видань. А найстаріший екземпляр «Кобзаря» в бібліотеці виявився 1952 року видання , тобто  книзі  на сьогоднішній день 67 років.
 Отриманий у ході святкування річниці  Т.Г.Шевченка бібліотечний досвід популяризації його творів стане ще однією сходинкою увічнення пам’яті геніального українця.
Дякуємо за співпрацю директора школи №1 Климчук О. А., класному керівнику Кривошеї Л. В. та бібліотекарю Чорновол О. Ф.








Комментариев нет:

Отправить комментарий