пятница, 14 февраля 2020 г.

ДО ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА : РОЗВАЖАЛЬНО - ПІЗНАВАЛЬНА ГОДИНА "ЛИШ ДЛЯ ЛЮБОВІ ВАРТО ЖИТИ, ЛИШ ПРО ЛЮБОВ СЬОГОДНІ ВСІ СЛОВА"




«Лиш для любові варто жити, лиш про любов сьогодні всі слова» - під такою назвою 14 лютого 2020 року в Світловодському ПТУ №5  пройшла розважально-пізнавальна година до Дня святого Валентина, яку підготували спільно бібліотекарі училища та бібліотеки – філії №2.
День закоханих – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його відзначають напередодні весни – пори року, коли почуття, прокидаючись разом із природою, стають ще сильнішими. Для кожної людини цей день – особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця.
Багато легенд створено, щодо цього дня. Про одну з  найбільш розповсюджену розповіла  бібліотекар училища Панченко Тетяна:  «У пізньому середньовіччі у Франції і Англії життя св. Валентина поступово почало обростати легендами, пов’язаними з таємним вінчанням закоханих пар. Згідно легенди, в ті далекі і темні часи владний і жорстокий римський імператор Клавдій II прийшов до думки, що самотній чоловік, який не обтяжений дружиною і сім’єю, краще буде битися на полі битви під славу кесаря, і заборонив чоловікам одружуватися, а жінкам і дівчатам – виходити заміж за улюблених чоловіків. А святий Валентин був звичайним польовим лікарем і священиком, який співчував нещасним закоханим і потайки від усіх, під покровом ночі освячував шлюб люблячих чоловіків і жінок. Незабаром діяльність святого Валентина стала відома владі, і його посадили до в’язниці, засудивши до страти. Дорогою до темниці святий Валентин познайомився з прекрасною дочкою наглядача – Юлією. Закоханий священик перед смертю написав коханій дівчині зізнання в коханні – «валентинку», де розповів про свою любов, і підписав його «Твій Валентин». Прочитано воно було вже після того, як його стратили, а сама страта відбулася 14 лютого 269 року».
Юнаки та дівчата з захопленням приймали участь в багатьох пізнавальних та жартівливих конкурсах і вікторинах, які підготували бібліотекарі  бібліотеки - філії №2. Серед яких «Ти без мене – не ти, я без тебе – не я», «Компліменти», «Назви відому пару», «Знання-сила», «Кулінарний», «Етикет», «Ситуація», дискутували на тему: «Кохання – це …».  Дівчата  та хлопці під час конкурсів і пізнавальної вікторини добре проявили свою майстерність, фантазію та інтелектуальні здібності. Зустріч пройшла надзвичайно емоційно, весело та водночас хвилююче. Всі були приємно вражені, що під час заходу була розіграна гра  «Повітряний тир»: з надувними кулями з  купонами на призи.
Дякуємо за співпрацю майстрам груп  К – 18 та СТВ -19 Черновій Cвітлані та Сіренко Людмилі, класному керівнику Головко Наталії, провідному бібліотекарю Панченко Тетяні.







Комментариев нет:

Отправить комментарий