суббота, 26 сентября 2020 г.

ДО ДНЯ БІБЛІОТЕК: АКЦІЯ "СВЯТКУЙТЕ З НАМИ! ЧИТАЙТЕ У НАС!"



30 вересня відзначається Всеукраїнський День бібліотек. Сама назва – Всеукраїнський свідчить , що це свято не тільки професійне, а загальнонародне, адже саме через бібліотеки, на різних етапах життя, проходить все населення України, бо без книги нема знань, поступу вперед.

Безсумнівно, зараз можна завантажити й купити практично будь-яку книгу. Але! По-перше, усіх книг не купиш, а в бібліотеці їх можна взяти абсолютно безкоштовно. А по-друге, в бібліотеці є особлива, чарівна «книжкова» атмосфера. Пам’ятаєте - «в бібліотеці повинна бути тиша»?  Так от, це вже минуле століття. В  нашій бібліотеці проводяться пізнавальні заходи, майстер-класи, квести, вікторини. Життя кипить! Це приємний і комфортний простір для  користувачів різного віку.

До Всеукраїнського дня бібліотек в   бібліотеці - філії №2 Світловодської ЦМБС пройшов день відкритих дверей «Бібліотек@ – світ нових можливостей».

Метою цього заходу було сприяти розвитку допитливості до книжок, відкриття повчального і цікавого в світі книг, а головне - щоб розвивалось бажання читати, бути духовно багатими людьми.

В цей день бібліотекарі  знайомили користувачів  з фондом бібліотеки,  бібліотечними  послугами, виставками, картотеками.   А для учнів 5- го класу  школи №1   була проведена   єкскурсія  «Мандрівка книжковим містом»,  під час якої вони мали можливість ознайомитися  з різними відділами бібліотеки, фондами.  Бібліотекар Деревянко  Світлана  розповіла присутнім про довідково-інформаційний фонд бібліотеки, ознайомила з різними видами словників та правила користування ними. Велике зацікавлення у присутніх викликав українсько-російський словник, в якому зібрано 500000 слів та словосполучень.
Хлопці та дівчата із задоволенням  приймали участь у вікторинах: «Червоний капелюх», «Так чи ні», «Казковій вікторині», конкурсі  «Що я знаю про бібліотеку?». Запропонована презентація «Незвичайні бібліотеки світу» дуже вразила учнів  тим ,що в світі існують дуже ексклюзивні бібліотеки, а саме: бібліотека в телефонній будці, бібліотека  - НЛО, бібліотека – голова, пляжна бібліотека, футуристична бібліотека, бібліотека в кафе.

Захід пройшов у невимушеній, святковій обстановці. Задоволеними залишилися всі: і відвідувачі, і організатори.  

Дякуємо за співпрацю директору ЗОШ №1   Климчук О. А., класному керівнику  Панаріній Н. С., бібліотекарю  Пілявській О. В.






Комментариев нет:

Отправить комментарий