четверг, 1 октября 2020 г.

1 ЖОВТНЯ ВІДЗНАЧАЄМО МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

 

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. 

Опікуватися людьми похилого віку - не лише моральний обов'язок для кожного з нас. Надання допомоги тим, хто її потребує є реальним проявом милосердя, людяності та любові до ближнього. Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку шану нащадків.



Серед потенційних читачів похилого віку завжди є такі особи, які внаслідок свого фізичного стану не можуть відвідувати бібліотеку. Такі  читачі, які обслуговуються  вдома можуть замовити в нашій бібліотеці періодичні видання, книги, які зацікавили.

З нагоди свята в бібліотеці – філії №2 була організована виставка  «Душу зцілює добро».

Комментариев нет:

Отправить комментарий