среда, 18 мая 2022 г.

БАРВИСТИЙ СВІТ ВИШИВАНКИ / ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ/




Щороку в третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки. Вишиванка є символом краси, здоров'я та щасливої долі. Її вважають оберегом української нації. Вишита сорочка символізує сімейні цінності – пам'ять роду, вірність і любов.

 Це свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. З цієї нагоди в читальній залі бібліотеки – філії № 2 оформлено книжкову виставку «Барвистий світ вишиванки».

 На виставці  представлені книги, в яких ви можете знайти інформацію про історію становлення українського народного одягу, різні техніки вишивання та майстрів народної вишивки. Особливої уваги заслуговуе книга  О. Сапури  «Народні художні промисли», в якій розкрито багатство видів  та форм народних художніх промислів талановито виконаних руками українських майстрів,  відображена автентичність українського вбрання представників різних територій нашої держави та усіх верств населення, розкриваючи характерні особливості його  декорування. Привертає  увагу поличка, на якій   представлені  схеми для вишивання жіночого та чоловічого одягу з журналу Вишиванка.

Украінські вишиванки улюблені та щиро відомі не  тільки в нашій країні - їх знають і високо цінують за кордоном. Адже мистецтво цілого народу - це минуле в сучасності, натхненна традиція, живий ланцюг, що незмінно поєднує покоління, національності та епохи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий