вторник, 25 апреля 2023 г.

ПРОФЕСІЙНИЙ МІКС В БІБЛІОТЕЦІ

 

 Вчорашні  школярі-завтрашні фахівці. Якими спеціалістами вони стануть залежить від того, які знання та вміння  отримають сьогодні.

Для того, щоб юнаки та дівчата змогли свідомо вибрати сферу майбутньої діяльності, вони мають знати якомога більше про різні професії. З метою надання знаннь про різноманітні сучасні професії в бібліотеці - філії №2 пройшов «Професійний мікс  професій»

Перед учасниками заходу виступила  завідуюча бібліотекою Пономаренко Л., яка розповіла про алгоритми вибору професії, ситуацію на ринку праці , дисбаланс викликаний перенасиченням ринку праці фахівцями, та гостру необхідність в фахівцях робітничих професій. Разом з учнями намагалась розвіяти деякі міфи та стереотипи щодо робітничих професій.

Під час зустрічі юнаки та дівчата  мали відверте обговорення можливих ситуацій  при пошуку роботи, за допомогою інформаційних карток  дізналися про різноманіття та особливості тієї чи іншої професії, виконували цікаві  завдання.

Також отримали інформацію про новини вступноі компаніі. Ознайомилися  з Інтернет ресурсами, за допомогою яких вони мають змогу отримати всю необхідну інформацію щодо навчання та побудови кар’єри, отримати необхідні знання і навички, пройти профдіагностичне тестування, визначити свої сильні та слабкі сторони, віртуально відвідати великі компанії та отримати кваліфіковані консультації.




Комментариев нет:

Отправить комментарий