четверг, 26 октября 2023 г.

ВИСТАВКА - ПОДОРОЖ "МОВА - ЦЕ СЕРЦЕ НАРОДУ" /ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ/



  У 2023 році дата свята Дня української писемності та мови була перенесена з 9 листопада на 27 жовтня, і змінилася через рішення Православної церкви України (ПЦУ) та Української греко-католицької церкви (УГКЦ) перейти на новий церковний календар, відповідно до якого на 13 днів пересуваються раніше нерухомі дати свят. Свято української писемності та мови традиційно відзначається в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця (письменника-агіографа, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря), з чиїм ім’ям пов’язують започаткування писемної української мови.

26 жовтня в читальному залі бібліотеки – філії №2 представлено книжкову виставку-подорож «Мова – це серце народу».  Виставка містить книги, які розповідають нам про українську мову, про сучасну літературну мову, збірки художніх творів і віршів великих українських поетів та письменників.

А 27 жовтня у День української писемності та мови відбудеться Радіодиктант національної єдності. Щорічну акцію, присвячену популяризації української мови та грамотності, проведуть у 23-й раз.

Спілкуємося  і читаємо українською, наближаємо Перемогу!

Комментариев нет:

Отправить комментарий