пятница, 17 ноября 2023 г.

ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ "ТОЛЕРАНТНІСТЬ, ЯК ОСНОВА СУЧАСНОГО СВІТУ"



Щороку 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності.

Працівники  бібліотеки – філії  №2 провели захід до Міжнародного дня толерантності. Година спілкування під назвою «Толерантність, як основа сучасного світу» пройшла з учнями школи – інтерната. Учасники заходу дізналися, що бути толерантним - це культурне спілкування з оточуючими, допомога близьким і чужим людям, відгук на чужий біль, вміння підтримати людину, поважати, шанувати і передавати з покоління в покоління звичаї, традиції і навички нашого народу.

 Діти приймали активну участь у вправах «Чим ми схожі?», «Чим ми різні?», «Компліменти», «Це чудово». Рольова гра «Як вирішувати конфліктні ситуації з позиції толерантної особи?» дала можливість учням  стати учасниками певних життєвих ситуацій. Не менш цікавими були і інші завдання. Особливо сподобалася  гра з кульками: треба було не тільки скласти слово «Толерантність», а і виконати завдання – показати пантоміму, яка була зашифрована в кожній кульці.

 Кожна  людина -  індивідуальність, кожен з нас неповторний. Ми різні - і це чудово! Давайте поважати один одного, давайте допомагати один одному, давайте жити дружньо! Ось вони - основні принципи толерантності!

Дякуємо за співпрацю директора КЗ «Світловодська спеціальна школа Кіровоградської Обласної ради» Ткач А.А., вихователя Єрмаш М.О.












Комментариев нет:

Отправить комментарий