понедельник, 18 февраля 2013 г.

Святкуй з нами День Святого Валентина.









Програма «Здоров’я жінок України», проект «Майбутнє варто планувати»  продовжують свою роботу.  Крім інформ – зустрічей по всій  Кіровоградської області проводяться акції до дня всіх закоханих. 14 лютого  разом з учнями Світловодського ПТУ № 5 працівники бібліотеки – філії № 2 Світловодської ЦМБС провели акцію «Святкуй з нами день Святого Валентина». 

Прекрасне свято – День Святого Валентина – покровителя всіх закоханих. Люди всього світу 14 лютого відзначають День Святого Валентина. Вважається, що це свято відзначають уже понад 16 століть.  Ця традиція прийшла до нас із Заходу. У цей день закохані дарують один одному подарунки, зізнаються в коханні, звичайно ж, обов’язково дарують один одному спеціальні листівки – валентинки.  
Цікава історія цього свята. Існує красива легенда про походження Дня всіх закоханих. Згідно з цією легендою, римський імператор Клавдій ІІ, якийжив у третьому столітті нашої ери, був противником шлбних союзів, так як вони заважали його легіонерам добре воювати. Тому імператор видав указ, що забороняє одружуватися. Священик Валентин, всупереч указу, продовжував таємно вінчати закоханих, за що був кинутий у в'язницю і засуджений до смертної кари. Доча тюремника, побачивши Валентина і дізнавшись його історію, закохалася в нього. Священик відповів їй взаємністю. Оскільки бачитися вони не могли, закохані спілкувалися за допомогою листування. У день страти, 14 лютого 270 року, священик послав своїй коханій останню записку з підписом "Від Валентина".
У рамках акції було проведено бліц-інтерв'ю "Трепет кохання", вікторина "Друга половинка", розіграш передбачень. Був організований солодкий стіл, люб'язно наданий Кіровоградської обласної жіночої службою. Молоді люди отримали пам'ятки для закоханих та контрацептиви.









 


Комментариев нет:

Отправить комментарий