вторник, 17 ноября 2015 г.

"ПЕДАГОГІКА ТОЛЕРАНТНОСТІ" - ІНФОРМАЦІЙНО - ВИХОВНА ГОДИНА


На Генеральній Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року була прийнята Декларація принципів толерантності та визнана необхідність впровадження толерантності в суспільство. Адже толерантність – це не тільки позитивний принцип, але і засіб підтримки миру, а також економічного і соціального прогресу всіх народів. 
«Педагогіка толерантності» під такою назвою  пройшла інформаційно - виховна година  у Світловодському ПТУ №5 , з групою  К – 9, підготовлена і проведена бібліотекарем училища і працівниками   бібліотеки – філії  №2.
На початку заходу  бібліотекар  училища Панченко Тетяна  розповіла про основні принципи Декларації толерантності, визначення поняття «толерантність»  в різних  довідкових виданнях.
    Під час інформаційно - виховної години  учні не тільки з'ясовували, які риси притаманні толерантній людині, а й зробили декілька вправ: «Чим ми схожі?», «Толерантність – що це ?», «Комплименти», «Будь уважним» , «Картоплята» та ін…  
Потім присутні на заході учні ПТУ №5 стали учасниками ситуативної гри, де бібліотекарі філії №2  пропонували  різні життєві ситуації. Підлітки   самі пробували розібратися, чим толерантна особистість відрізняється від нетолерантної, оцінювали ступінь своєї толерантності, розбирали конфліктні ситуації і шукали шляхи виходу з них.
Підсумком заходу стало оформлення  плакату  «Толерантність» зібраний учнями, на якому вони  вказували своє  ім’я  і притаманну свою рису толерантності. Юнаки і дівчата  побажали один-одному бути толерантними, тому що толерантність сприяє розвитку доброзичливих стосунків, усуває конфліктність, допомагає бачити світ не тільки в чорно-білих тонах.

Кожна  людина -  індивідуальність, кожен з нас неповторний. Ми різні - і це чудово! Давайте поважати один одного, давайте допомагати один одному, давайте жити дружньо! Ось вони - основні принципи толерантності!






Комментариев нет:

Отправить комментарий