пятница, 15 февраля 2019 г.

АФГАНІСТАН: ПОДВИГ, ПАМ'ЯТЬ, БІЛЬ





Минуло 30 років як відійшла в історію Афганська війна. Вона залишила пам’ять і невгамовний біль у душах тих, хто втратив у цій країні рідних чи друзів. Це шана і захоплення мужністю безстрашних «афганців», котрі стали героями посмертно, і подвигами тих, кому доля дарувала шанс вижити.
Великі і важкі підсумки афганської війни. Загиблих – 14453 чоловіки, поранених- 49985 чоловік, інвалідів-10751 чоловік, пропалих безвісти – 312 чоловік. Всього пройшло через Афганістан – 641000 чоловік.
Пекучий біль крізь  роки ятрить серця «афганських» матерів , сестер, вдів, дітей… Часточка їхніх сердець назавжди  прикута до могил і обелісків загиблих. Живуть і житимуть серед нас герої війни, яка у мирний для нашої країни час, скалічила долі багатьох людей. Тож пам’ятаймо про їхню відвагу і мужність, бойове побратимство і волю до життя!
До 30-річчя виведення військ з Афганістану   на абонементі бібліотеки – філії №2 організований бібліографічний огляд літератури під назвою «Очі пекуча сльоза обпіка, Рана у серці ятриться…» для користувачів бібліотеки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий