пятница, 24 февраля 2023 г.

"ДЛЯ СЕБЕ ВІДКРИВАЮ ЛЕСЮ УКРАЇНКУ"/ДО152 -Ї РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Л.УКРАЇНКИ/



Цьогоріч виповнюється 152 роки від дня народження української письменниці, поетеси, перекладачки та культурної діячки Лесі Українки, яка народилася 25 лютого 1871 року у місті Новоград-Волинський (нині Звягель) на Житомирщині.

Дивний талант мала Леся Українка. Якої б теми не торкалося її перо, вона перетворювалася на дорогоцінні літературні перли, де сила образів, поетичного слова і зображення подій робило їх такими чіткими і рельєфними, що назавжди залишилися і в пам’яті, і в серці її вдячних нащадків.
Визначний внесок у розвиток світової культури зробила Леся Українка і своїми перекладами творів письменників багатьох літератур українською мовою. Безсмертя Лесі Українки в її творах. Вогнем пісень палають сторінки її книжок і запалюють серця нащадків.

В читальній залі  бібліотеки – філії №2 оформлено тематичну книжкову виставку «Для себе відкриваю Лесю Українку» до 152 річниці від дня народження Лесі Українки.
Користувачі бібліотеки мають можливість
 не тільки познайомитися з життєвим шляхом поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем, драматичних творів, а і взяти участь у голосному читанні поезії Лесі Українки.





 

Комментариев нет:

Отправить комментарий