четверг, 9 марта 2023 г.

ЛІТЕРАТУРНА ПОДОРОЖ "ТАРАСОВІ ШЛЯХИ"

9 березня 2023 року весь світ відзначає  209 річницю від дня народження видатного українського поета та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Не викликає сумнівів, що це була і є наймасштабніша постать української нації, стрижень її розвитку, ідеолог та пророк ще на багато років уперед.

«Тарасові шляхи» під такою назвою пройшла літературна подорож, яку спільно підготували і провели класний керівник 9-А класу Козловська Наталя, шкільний бібліотекар Пілявська Оксана та бібліотекарі бібліотеки – філії №2 Пономаренко Лариса і Деревянко Світлана.

Юнаки та дівчата ознайомилися з цікавими фактами з життя та творчості Тараса Шевченка. Брали  активну участь у вікторинах,розгадували ребуси,розшифровували анаграми, декламували вірші.

Особливо привернули увагу учнів найстаріші екземпляри «Кобзаря»  1956 та 1964 року видання, які були представлені з фондів бібліотеки – філії №2.

Твори Великого Кобзаря у наш час звучать дуже пророчо. Шевченка треба читати і малим, і дорослим: кожен знайде в його поезіях щось своє.





 

Комментариев нет:

Отправить комментарий